I Love Breda Photowalk On Tour

Rotterdam

© Foto Danny Touw

Rotterdam 1 juli 2017

 

I Love Breda zegt het al: photowalks in Breda; NAC stadion, de Koepel, Chassé Theater, Stolwerk Metaal enz. Maar deze keer ging de tour naar de mooie stad Rotterdam. Genoeg te fotograferen daar. Ikzelf ben er al twee keer geweest, eenmaal overdag en in de avond. En een keer toen het al vroeg donker was voor de nachtopnames.

 

Met wederom de zeer goede organisatie van Patrick en Annemieke Verkoeijen van I Love Breda, vertrokken we om 19:00 uur vanuit Breda richting de Maasstad. De regen in de ochtend had plaats gemaakt voor goed weer: mooie wolkenpartijen en een schitterende zonsondergang met prachtig licht.

 

Wat mee te nemen voor deze city trip? Uiteraard een statief voor de lange sluitertijden. Draadloze afstandsbediening is ook erg handig. Dan de camera, Nikon D7100. Objectieven? Ik koos voor de Sigma 10-20mm 1:3.5, de Samyang 8mm 1:3.5 Diagonal Fisheye en de Nikkor 35mm 1:1.8 prime lens. Zeker voor architectuur zal de 10-20mm van pas komen. Voor wat dramatische effecten gebruik ik de Samyang 8mm. En voor opnames met weinig scherpte-diepte en een mooi bokeh de 35mm prime.

 

Begonnen bij de Markthal, een typerend nieuw gebouw voor Rotterdam. Dan neem je natuurlijk ook de Laurenskerk mee, één van de weinig gebouwen die het bombardement van 1940 hebben doorstaan. Vervolgens ging de wandeling langs de bekende, gele kubuswoningen. En wat foto’s gemaakt van de Oude Haven met o.a. het Witte Huis.

 

De volgende halte was de in onderhoud zijnde Willemsbrug. Via de Maaskade gingen we naar het Prinsenhoofd, waar je een goede indruk kreeg van de Erasmusbrug. En een paar speciale opnames gemaakt met de Samyang 8mm. Vervolgens naar de Hef gelopen. Met een schitterende zonsondergang via de Erasmusbrug en het Wereldmuseum naar de Veerhaven gelopen. Mooie opnames kunnen maken vanaf dit punt van de Wilhelminapier. Terug naar de Willemskade en gebruik gemaakt van het Blue Hour voor wat avondopname van de Wilhelmina pier en Erasmusbrug.

 

Als slot de Erasmusbrug weer overgestoken en op de Wilhelminapier nog wat foto’s gemaakt.

 

Exif:

Velbon D7000N statief

Remote control: Yongnuo MC-36R 2.4 GHz wireless remote interval timer

Nikon D7100

Nikkor 35mm 1:1.8

Samyang 8mm 1:3.5 Diagonal Fisheye

Sigma 10-20mm 1:3.5

Meestal f/8 gebruikt

ISO100, bij de Blue Hour opnames ISO400

 

Rotterdam

© Foto's Danny Touw