Macro fotografie

 Iets nieuws begonnen met de fotografie: macro. Bij Kamera Express een set tussenringen gekocht van 12mm, 20mm, en 36mm: Caruba Extension Tube set Nikon Chroom (type II). Alle functies tussen camera en objectief blijven behouden. Deze zijn te combineren. Als ik alle ringen tussen de camera en het objectief plaats, moet ik zelfs de zonnekap verwijderen om scherp te kunnen stellen op het onderwerp. Zo dicht bij kun je dan komen. Automatische scherpstellen is lastig omdat je zo’n klein gebied hebt waarop de camera kan scherpstellen. Handmatig gaat overigens prima.

Macro fotografie

van klein naar groot

Als eerste een serie opnames van de (Dinky Toys) Ford Cortina rally. Foto's gemaakt met de 36mm tussenring. Moet de auto's misschien eerst schoonmaken voor de opnames... :-)

© Foto's Danny Touw

Deze serie opnames is van de (Tenko) Ford Taunus Transit TT-830. In de uitvoering van Vroom&Dreesmann. Foto's gemaakt met de 36mm tussenring.

© Foto's Danny Touw

Onderstaande foto's gaan over het gereed maken van kurken voor beroemde wijnhuizen. Nog niet helemaal perfect zijn de opnames. Ik moet nog een opstelling maken waarmee ik de camera op statief kan zetten en toch dichtbij kan komen. Ik kan dan een kleiner diafragma gebruiken met langere sluitertijden. Vooral dat kleinere diafragma is belangrijk om meer scherpte-diepte te krijgen. Het zal ook helpen niet te werken met de 18-70mm lens, maar de 70-200mm lens.

© Foto's Danny Touw

Mijn toetsenbord van de Mac had een onderhoudsbeurt nodig.

© Foto's Danny Touw

De werkers zijn bezig de oogst cherrytomaten (eigen kweek balkon!) te controleren.

© Foto's Danny Touw

Testopname van een vrachtwagen van Bitburger in onderhoud. Binnenkort meer foto's.

© Foto Danny Touw